Leer over Leder

LEDER

Leder of leer is een natuurproduct, gewonnen uit de huiden van dieren. Het kan in beperkte mate vocht opnemen en zelfs nat worden om dan zonder kringen weer te drogen (mits goed onderhouden). Leer is heel sterk en stevig en zal erg moeilijk scheuren, het is ook brandvast en erg kleurvast. Elke tekening is uniek en het feit dat geen enkele huid hetzelfde is, zal geen enkele creatie hetzelfde zijn. 

VISLEER

Visleer - zalmleer is echt leer! 
De huiden zijn dun en heel sterk, het is tien keer sterker dan leer en toch lichter. Door de prachtige structuur is de uitstraling van het materiaal heel divers: van chique tot stoer. Deze zijn onbewerkt of met een coatlaag afgewerkt. De onbewerkte huiden geven een natuurlijke en open oppervlaktestructuur van de huid weer. De coatlaag bied meer een contrast aan met de suède afwerking door het glanzende effect. Door deze beschermende laag is de huid bestand tegen vlekken én is waterafstotend. 

zalmleder


TUIGLEER

Tuigleer is erg sterk leer, het is leer gemaakt van de dikste stukken van de huid. Doordat deze plantaardig gelooid zijn, zijn ze stug, dik en moeilijk in vorm te krijgen. Geschikt voor een wat stoerdere look.

tuigleder


VOERINGSLEER

De (hand-)tassen binnenin worden steeds afgewerkt met leer. Voor deze voering wordt gebruik gemaakt van varkensleer of nappaleer. Varkensleer is herkenbaar aan de kleine gaatjes in het vel, in groepjes van drie. Nappaleer is meestal afkomstig van lams- of schapenhuid en is duurzaam en zacht. Het is ook goed bestand tegen beschadigingen.

pigsplit-velour-beige   20-r1348b